2 Φεβρουαρίου 2012

Teleport! (for the lazy ones)

Αρρώστησα αυτές τις μέρες και αναγκαστικά έχω λιώσει μέσα.. Απ' το πρωί μέχρι το βράδυ κάθομαι στο pc και μαλα..., γκχμ γκχμ, σκοτώνω την ώρα μου τέλος πάντων. :)
Χθες το πρωί λοιπόν καθώς έπινα το πρωινό μου τσάι (το πρώτο απ' τα 25 που επρόκειτο να έρθουν στο υπόλοιπο της ημέρας) και κοίταζα απ' το παράθυρο τον κόσμο και τα αυτοκίνητα να χτίζουν με την φασαρία τους την ημέρα που ξημέρωνε (κατά της 9-10 ξημερώνει εδώ που μένω, δε ξέρω τι γίνεται εκεί σ' εσάς) 1.523.684 σκέψεις ερέθισαν τον μικρό ,καμένο εγκέφαλό μου.. Μέσα σ' όλα σκέφτηκα κ αυτό...

Πόσος χρόνος απ' τη ζωή μας χάνεται στις μετακινήσεις?? Τι θα γινόταν αν είχε εφευρεθεί η τηλεμεταφορά? Πως θα ήταν ο κόσμος αν μπορούσαμε να πάμε Θεσ/νίκη - Αθήνα μέσα σε 5-10 λεπτά? Φυσικά, θα υπήρχαν νόμοι που θα επέβαλαν την τάξη και θα κρατούσαν τις ισοροπίες ελέγχοντας την τακτική χρήση, τις αποστάσεις και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του συστήματος.. Θα μπορούσε όμως ο κόσμος να επιβιώσει?
Ας ορίσουμε για παράδειγμα κάποιους νοητούς παράγοντες που θα ακολουθούσαν την όλη θεωρία.. Πρώτον, η τηλεμεταφορά θα γινόταν μέσω θαλαμών. Κάθε σπίτι θα είχε ένα θάλαμο (πως έχει κάθε σπίτι ένα κρεβάτι?, έτσι) με online-pay σύστημα που θα σου επέτρεπε να κινηθείς σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην πόλη σου ήθελες. Απ' το φαρμακείο στη γωνία, μέχρι το φαστφουντάδικο στην άλλη άκρη της πόλης. Φυσικά θα υπήρχε και το μέρος όπου 100 διαφορετικοί θάλαμοι θα σε τηλεμετέφεραν σε άλλες πόλεις-χώρες (κτελ-αεροδρόμια κάπως, μόνο που θα έπιανε λιγότερο χώρο).. Το οικονομικό θέμα δε νομίζω ότι χρειάζεται ανάλυση. Πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε στο ότι εύκολα θα μπορούσε να βρεθεί ένα δίκαιο για όλους σύστημα με τιμές ανάλογες που να δικαιολογούν την κάθε τηλεμεταφορά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη ροή του συστήματος, αρκεί να κάτσουν 5 άνθρωποι και να το οργανώσουν. Οπότε δε χρειάζεται να το κάνουμε εμείς τώρα..
Μ' αυτήν την πρόχειρη εικόνα λοιπόν έχουμε και γεννάμε τα εξής εύλογα ερωτήματα.. Πόσο χρόνο θα σώζαμε απ' τη μέρα/ζωή μας? Απ' την άλλη, πόσο πολύ τον χρειαζόμαστε τον τόσο extra χρόνο? Πόσα πιο πολλά θα μπορούσε να είχε κάνει/ανακαλύψει ο κόσμος και πόσο πιο μπροστά θα ήμασταν σήμερα? Πόσο περισσότερο άγχος και στρες θα υπήρχε στην καθημερινότητα μας? Πόσο πιο άνετη θα ήταν τελικά η ζωή?
Πιθανά συμπτώματα... ^^
1:"Αγάπη μου, φτάνω Κρήτη σε 11 λεπτά...(27 λεπτά μετά)...Αμάν βρε Χρήστο! Που είσαι τόση ώρα?? Έχεις αργήσει 16 ολόκληρα λεπτά!! Ας μου το 'λεγες έστω ότι θ' αργήσεις να κατέβαινα στο κέντρο να τελείωνα τις δουλειές μου και να επέστρεφα" 2:"Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι.. 14:40:36:17!! (Και το ρολόι στον τοίχο θα έχει 4ς δείκτες φυσικά.." Η ζωή θα ήταν πολύ πιο γρήγορη, etc etc... 'Ντάξει υπερβάλω ίσως λίγο το ξέρω, αλλά θέλω να πιάσεις το νόημα.. ;)

Τώρα κάτσε σκέψου λίγο και απάντησέ μου, πως θα ήταν ο κόσμος αν είχε εφευρεθεί η τηλεμεταφορά? Αξίζει τον κόπο τελικά με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου?
(Μάλλον απλά πρέπει να γίνω γρήγορα καλά να βγω λίγο έξω να πάρει αέρα ο "σκληρός" γιατί θαρρώ υπερθερμάνθηκε..) ^^'

5 σχόλια :

Jade είπε...

Useless Info:

(GR) Η εικόνα είναι μια προσπάθεια προσέγγισης του εσωτερικού του εγκεφάλου μου.

(GB) The picture is an attempt to approach the inside of my brain.


:P

stolenblood είπε...

χαχαχαχα μεγαλη συζητηση ανοιγεις....:P

Jade είπε...

stolenblood,
ναι το ξέρω.. Δεν είναι ερωτήσεις που επαναπαύονται μόνο σ' ένα ναι η ένα όχι, θέλουν συζήτηση, αλλά όπως και να 'χει το 'χα απορία και είπα να ρωτήσω. Θα 'σκαγα!

Το καλό βέβαια είναι ότι έχω αναρώσει πλήρως πλέον. (νομίζω.. xD)

Sweet truth! είπε...

Φυσικά και θα βόλευε!!! Ξέρεις πόσο χρόνο θα εξοικονομούσαμε?! και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα είχαμε πολλά και καλά πράγματα να κάνουμε σε αυτό το διάστημα!!!!Θα ήταν ΤΕΛΕΙΑ!!!!

υγ1: η εικόνα μοιάζει και με το δικό μου μυαλό κι ας μην είμαι άρρωστη!!

υγ2: ακόμη τίποτα με το τραγούδι?!!! θα έπρεπε να ντρέπεσαι!! Είσαι τυχερός που η τηλεμεταφορά δεν υφίσταται γιατί θα ερχόμουν επιτόπου!! χαχαχαχαχαχα
Δεν είσαι βλάκα μωρέ... τεμπέλης εεεεεε... πολυάσχολος είσαι!!
Φιλάκια!!

Jade είπε...

Sweet truth!,
δηλαδή λες αξίζει τον κόπο ε? Κοίτα, δεν είναι ότι διαφωνώ μ' αυτά που είπες, απλά κρατάω και τις επιφυλάξεις μου γιατί θεωρώ ότι η ζωή θα ήταν πιο αγχωτική γιατί ακριβώς θα είχαμε πιο πολύ χρόνο και θα κάναμε πιο πολλά και πιο γρήγορα. Πιο πολλές πληροφορίες και πράγματα να σκεφτείς σε 1 μέρα --> full stress! :)

(Γενικότερα είμαι λίγο τεμπέλης ναι και ευτυχώς μάλλον που δεν υφίσταται η τηλεμεταφορά τελικά.. χαχα) =)

Φιλάκια πολλά! :)