12 Απριλίου 2013

Ό,τι γράφω το πρωί ποτέ δεν είναι το ίδιο όμορφο τη νύχτα...
Και ό,τι γράφω στο σκοτάδι ποτέ δε μ' ολοκληρώνει όταν το φωτίσει ο ήλιος...

7 σχόλια :

roundel είπε...

Γιαυτό τα απογευματα δεν συγκρίνονται με καμία άλλη ώρα της ημέρας. Είναι εκείνο το μεταίχμιο που σε ανακουφίζει

Jade είπε...

roundel,
απογεύματα? =ο
Τα είχα ξεχάσει τελείως.. Ίσως έχεις δίκιο, ίσως πρέπει ν' αρχίσω να τα βλέπω αλλιώς..
Βέβαια, ποτέ δεν είπα ότι βλέπω τίποτε άσχημο όταν παρατηρώ κάτι "στην ώρα του".. Τα της μέρας τη μέρα, τα της νύχτας αναλόγως..
Απλώς συνειδητοποιώ πόσο διαφορετικά σκηνικά είναι το ένα από το άλλο και πόσο διαφορετικά λειτουργούν στον ίδιο άνθρωπο. Τόσο, που λες και είναι διαφορετικές μέρες! Άνετα δηλαδή θα μπορούσα να ζήσω χωρίζοντας τη βδομάδα σε 14ς μέρες. Οι 7 θα ήταν πάντα, μόνο φωτεινές και οι 7 αναλόγως σκοτεινές.. Νομίζω έτσι θα μπορούσα κάπως να δικαιολογήσω τέτοιες διαφορές.. :)

Ευχαριστώ για την επισήμανση και χάρηκα που πέρασες. :)
Καλό βράδυ.

roundel είπε...

Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίθεση που περιγράφεις. Δεν θα μπορούσα όμως να ζήσω χωρίς τις ενδιάμεσες ώρες ή αν το πάρω με τη δική σου σκέψη η δική μου εβδομάδα θα είχε τουλάχιστον 21 μέρες ;) Δεν τα χάνω τα χρώματα του απογεύματος με τίποτα ειδικά αν είμαι εκτός αθηνών.

Παρ'όλα αυτά οι αντιθέσεις είναι οι καλύτερες!

:)

efhbos είπε...

Την νυχτα μας μαγευουν ρομαντικες νεραϊδες...

Jade είπε...

roundel,
χαχα! 21 λέει! xD
Ε μετά θα περνάνε πολύ πιο γρήγορα όμως.. Πρέπει να το υπολογίσουμε και αυτό. :P
Πάλι καλά που υπάρχουν και τ' απογεύματα πάντως, φαντάσου πόσο απότομο θα μας φαινόταν να περνούσαμε απ' τη μέρα στη νύχτα με τη μία!..


efhbos,
οπ! Καλώς τον, γεια χαρά! :)

Ναι.. Ρομαντικές, ύπουλες, καλόβουλες, κακόβουλες.. Γενικά πολύ μαγεία πέφτει όταν κρύβεται ο ήλιος.. Kαι άντε πες μου εσύ μετά τι κάνουμε όταν απ' την τόση μαγεία χάσουμε τις ισσοροπίες!..
Δύσκολο (και ωραίο) πράγμα η νύχτα.. ^^

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

ναι,.... μα πρόσεξε γιατί ότι σκοτάδι νόμισες μπορεί να είναι φως.
... και το φως του ήλιου σκοτάδι μπορεί να είναι κι΄ αυτό, .... και να κρύβει πράγματα... να, παραδείγματος χάριν, τ΄ άστρα!

Jade είπε...

δόΧτωρ απαράδεΧτος,
η αλήθεια είναι πως εκτεθειμένος στον ήλιο και χωρίς γυαλιά, ναι μου κρύβει τα πάντα, δε βλέπω μπροστά μου πολλές φορές, οπότε ναι, μπορεί να θεωρηθεί σκοτάδι. Τ' άστρα... σπουδαίο πράγμα, άλλη συζήτηση. :)

Αλλά μιας και το ανέφερες, με αφορμή έναν τίτλο εργασίας, το είχαμε απορία με κάτι συμφοιτητές μου αυτές τις μέρες και ίσως μπορείς να βοηθήσεις ως δόΧτωρ που είσαι. Η ερώτηση είναι η εξής απλή. Τι μπορεί να σημαίνει "πίσω από το σκοτάδι" ??